ЦСКА отбелязва 72 години от основаването си

OFFNews 05 май 2020 в 11:15 1832 0

Отборът на ЦСКА празнува 72-годишнината от основаването си като футболен клуб. Армейците са 31-кратни шампиони на България, 20 пъти носители на Купата на страната и 4-кратни победители за Суперкупата.

В Европа „червените“ имат два полуфинала в турнира за Купата на европейските шампиони през сезони 1966/67 и 1981/82, както и един полуфинал за Купата на носителите на купи през 1988/89.

В тима са играли някои от най-добрите български футболисти, като е достатъчно споменаването само на единствения ни носител на "Златната топка" за №1 в света през 1994 година Христо Стоичков.

Ето и пълното изявление по случай празника, публикувано на официалния сайт на ЦСКА:

Скъпи армейци,

ръководството на ПФК ЦСКА Ви поздравява със 72-годишнината от основаването на любимия ни клуб.

През годините ЦСКА е имал водеща роля в българския спорт и се е утвърдил като един от най-успешните клубове в Европа със своите отличия във всички спортове. Заслугата е на нашите велики състезатели, треньори и ръководители, но и на Вас – всеотдайните привърженици, които сте били винаги неотлъчно до клуба, както при успехите, така и в тежките моменти.

Убедени сме, че независимо от настоящите трудни времена за обществото ни, свързани с пандемията от COVID-19, Вие ще продължите да ни подкрепяте всеотдайно и безрезервно, както и досега.

Желаем Ви здраве и вярваме, че скоро ще се видим на нашия стадион!

Честит празник!

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови