ЦСКА - Етър и Дунав - Левски на старта на сезон 2019/2020 в Първа лига

OFFNews 12 юни 2019 в 12:27 2218 0

ЦСКА приема Етър Велико Търново, а Левски гостува на Дунав в Русе на старта на сезон 2019/2020 в Първа лига. Това отреди тегленият в Бояна жребий днес.

Събитието бе уважено от президента на футболната централа Борислав Михайлов, министърът на младежта и спорта Красен Кралев и изпълнителния директор на спортния тотализатор Дамян Дамянов. За четвърти пореден сезон Първа лига ще се състои от 14 отбора. 

Новаците в първенството Арда Кърджали ще дебютират в елита с двубой срещу Ботев Пловдив. Царско село, който стана първенец във Втора лига, ще стартира с гостувне на Лудогорец.

Първенството ще се открие в уикенда между 12 и 15 юли и ще протече по познатата от последните години формула - 26 кръга редовен сезон, след което отборите се разделят на първа шестица и втора осмица, която от своя страна се дели на две подгрупи от по четири отбора. След изтеглянето на жребия за евротурнирите ще бъде обявена и точната програма по дни и часове за мачовете.

Преди тегленето на жребия президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов сподели, че форматът на Първа лига е интересен и харесван от всички.

"Искам да благодаря на министър Кралев и Дамян Дамянов за подкрепата. Много е важно всички отбори да са на равни начала с топките. Постигнахме промяна на инфраструктурата на много стадиони.

Играе се на осветление, повечето стадиони във Втора лига имат добри терени. Разговаряли сме да разширим тази програма за развитие на детско-юношеския футбол. Мисли се за бъдещето. Това са бъдещите футболисти.

Последните три първенства бяха много оспорвани. Новият формат всички го харесват - медии и телевизии. Излъчват се всички мачове и нека пожелаем лек жребий на всички отбори и успех в следващото първенство", каза Михайлов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!