ЦСКА допусна загуба от Йънг Бойс в Берн

OFFNews 06 ноември 2020 в 00:08 2714 0

Отборът на ЦСКА отстъпи на Йънг Бойс с 0:3 в третия мач си мач от група "А" на Лига Европа, игран на стадион "Ванкдорф" в Берн. В другия мач от групата Рома разгроми с 5:0 румънския Клуж и оглави класирането със 7 гочки. Йънг Бойс и Клуж имат по 4, а ЦСКА е четвърти с 1.

Мачът започна лошо за армейците, които инкасираха попадение още във 2-та минута на двубоя след неразбирателство в защита, която позволи на Феликс Мамбимби да напредне и да открие в полза на Йънг Бойс. Малко след това отбраната на ЦСКА продължи да действа по несигурен начин и Густаво Бусато спаси вратата си от сигурен втори гол първо след шут на Мамбимби, а след това и на Кристиан Фаснахт. Армейците опитаха на няколко пъти да организират опасни атаки, но липсваше точност в подаванията и концентрация при овладяването на топката.

Стигна се до 18-та минута, когато домакините увеличиха аванса си чрез Миралем Сюлеймани, който завърши след открадната топка в центъра на терена и асистенция на Жан Пиер Нсаме. „Червените“ отправиха няколко точни изстрела, които не затрудниха Давид фон Балмос.

Йънг Бойс стигна до класиката след 32 минути, когато за втори път в срещата се разписа Мамбимби. Бързоногият футболист на Жерардо Сеоане засече с глава центриране на Фаснахт, а отбраната на столичани за пореден път сбърка, след като остави Мамбимби и негов колега непокрити в наказателното поле пред Бусато.

Най-добрият шанс за гол за армейците дойде малко по-късно, когато първо Али Соу уцели гредата след силен шут с десния крак. Впоследствие Адалберто Пеняранда стреля с десния крак, но топката бе избита. Тя попадна у Георги Йомов, който от близка дистанция не намери целта. Така завърши и първата част.

През второто полувреме „червените“ натиснаха в самото начало на частта, като изстрел на Пеняранда от фаул мина близо до вратата на Фон Балмос. Постепенно обаче армейците загубиха устрема си и играта продължи в равностоен характер. Сюлеймани шутира с левия крак, а до края швейцарците можеха да вкарат и четвърти гол, но Фаснахт се засуети и топката бе избита в корнер.

ЦСКА загуби за втори път в груповата фаза на Лига Европа след домакинското поражение от ЧФР Клуж с 0:2 на старта, като продължава да бъде без отбелязан гол.

Това бе и първа загуба на Даниел Моралес, откакто той пое временно тима след уволнението на Стамен Белчев. 

В следващите срещи от групата ЦСКА приема у дома Йънг Бойс, а Рома гостува на Клуж.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови