Стефано Пиоли: Дузпата и червеният картон промениха всичко в мача

Василен Петров 12 октомври 2022 в 11:55 627 1

Стефано Пиоли

Снимка Getty images

Наставникът на "росонерите" е на мнение, че дузпата и червеният картон са променили изцяло облика на срещата.

Наставникът на Милан Стефано Пиоли коментира загубата от Челси с 0:2 в снощния мач от Шампионската лига. Опитният специалист изрази гледната си точка по отношение на ситуацията, при която централният защитник Фикайо Томори получи директен червен картон, след съприкосновение с нападателя на "сините" Мейсън Маунт в наказателното поле.

Челси получи правото да изпълни дузпа, която бе превърната в гол от Жоржиньо, а решението на главния рефер Даниел Зиберт бе доста дискусионно.

"Мачът започна с усещането, че можем да направим много добро представяне. След това дойдоха дузпата и червеният картон, които промениха всичко. Челси не се нуждаеше от това да остава с числено превъзходство на терена. Не смятам да коментирам ситуацията, за мен е явно какво бе това решение. Не искам да го коментирам. Казах на рефера това, което мисля. Английският ми не е толкова добър, но мисля, че той разбра това, което му казах", сподели Пиоли.

Недоумение от решението на Зиберт изрази и бранителят на Милан Пиер Калулу. 

"Ако Маунт беше вкарал гол, дали съдията пак щеше да даде дузпа и червен картон?", попита френският национал.

"За мен това бе безкрайно лек фаул. На това ниво, в Шампионската лига, е трудно да приемеш такова решение. Искахме да изиграем друг мач. Да покажем желание и да се борим за всяка топка. Но червеният картон реши срещата", допълни още Калулу. 

За Милан това бе и петата поредна записана загуба срещу английски съперник.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews