Социална инициатива на Лудогорец е номинирана за награда

OFFNews 31 юли 2019 в 15:44 1185 0

Шампионът Лудогорец e номиниран за наградата „Повече от футбол“ (#More than a football) на Мрежата Европейски футбол за развитие (EFDN). Призът се връчва за социална ангажираност в обществото, информира "Гонг".

Лудогорец е отличен заради кампанията си #Live Friendship, чиято цел е създаване на по-добра среда за директна комуникация между хората. Проектът е фокусиран върху окуражаването на децата и подрастващите да се срещат лично, да водят активен начин на живот и да съзнават приятелства.

За целта „орлите“ имат създадена специална група и набира доброволци, желаещи да бъдат част от мачовете и инициативите на клуба. По този начин се дава шанс да желаещите да се забавляват и спортуват заедно, вместо да комуникират онлайн.

В спор за наградата Лудогорец ще се бори с европейските грандове Ювентус, Челси, Шахтьор (Донецк), Вердер и Глазгоу Рейнджърс, както и с датския Мидтиланд, кипърския Аполон (Лимасол) и шотландския Монтроус.

През септември номинациите ще бъдат съкратени до само четири. Победителят ще бъде обявен в периода 19-20 ноември, когато в Барселона ще се проведе 13-ата годишна конференция на EFDN.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови