Ще видим ли изненади на Финала на Евро 2024

OFFNews 25 юни 2024 в 11:16 336 0

Европейското първенство вече е в разгара си, като до момента сякаш не може да говорим за кой знае какви изненади, поне доколкото става дума за груповата фаза на турнира. Някои тимове показват повече стабилност, докато други лъкатушат повече, но направените преди старта прогнози за Eвро 2024 изглежда, че към момента се сбъдват, в една или друга степен. Все пак, тепърва започват директните елиминации, така че големите поводи за дискусии предстоят, както и навярно някои изненадващи събития. Какви може да са те, ще разгледаме в следващите редове.

Ще стъпят ли накриво французите?

Водените от Дидие Дешан „петли“ категорично не убеждават към момента, след като нямат вкаран гол от собствен играч след първите два дуела. Това няма да е фатално в груповата фаза, но занапред може да се окаже значимо. Класата е повече от налична за тима на „сините“, но сякаш Дешан се затруднява да намери правилния баланс в атака, особено след като Килиан Мбапе получи контузия, а Оливие Жиру вече не е първа младост. Усещането е, че французите може и да не съумеят да достигнат толкова далеч в надпреварата, особено ако инертността в играта продължи.

Колко скъпоструващи ще са експериментите на Саутгейт?

Англия до момента по никакъв начин не впечатлява на свой ред, въпреки че отново това не изглежда, че ще има отражение върху минаването на „трите лъва“ напред към осминафиналите. Сякаш Гарет Саутгейт търси прекалено сложни решения на проблемите, които има в полузащитата, а решението може би е доста по-прозаично. Трент Алекзандър-Арнолд не впечатлява като партньор на Деклан Райс, докато в нападението също има известен дисбаланс и липса на синхрон. Ключът към подобрението навярно включва една единствена стъпка, която може да се окаже златна – смяна на ролята на Джуд Белингам. Едно негово връщане на по-задна позиция по терена изглежда като естествено решение на недъзите в играта на островитяните.

Испанците изненадват с доминацията си

Испания през последните години успя да се наложи като един изключително доминиращ тим, който винаги търси победата и головете, но не се беше случвало скоро всичко това да бъде изпълнено по толкова категоричен начин. До момента хората на селекционера Де ла Фуенте комбинират ефективност във финална третина с много солидна игра в отбрана, а 3 победи от 3 мача дават надежди на всички в страната, че европейската титла далеч може да не е мираж.

Подобаващо сбогуване за Роналдо на европейските първенства?

Навярно това ще е последното европейско първенство, на което Кристиано Роналдо ще участва с екипа на Португалия, така че суперзвездата е наясно, че ситуацията е във формат „всичко или нищо“. И засега „мореплавателите“ се справят много добре със задачата, минавайки напред тихомълком, без много фанфари, но с много добри представяния. Не е случайно, че отново иберийците са слагани като един от големите фаворити за титлата. Роналдо ще направи всичко възможно да се достигне тази цел.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Какво ще стане на Евро 2024