Шеф в ЦСКА: Правдата възтържествува!

OFFNews 28 февруари 2018 в 21:38 3588 1

Административният директор на ЦСКА Милко Георгиев коментира най-горещата тема в днешния мразовит ден, а именно - решението на УЕФА, което дава право на "червените" да играят в евротурнирите още през следващия сезон.

Георгиев споделя, че ЦСКА е трябвало да играе още през миналата кампания, но тогава в последния момент клубът беше изваден от жребия за Лига Европа, а мястото му зае Дунав Русе, който впоследствие отпадна безславно. В резултат на "операцията" треньор №1 на ХХ век у нас Димитър Пенев беше направен за смях, тъй като беше командирован да присъства на жребия, а в крайна сметка се оказа в ролята на зрител.

“Ние очаквахме и миналата година ЦСКА да бъде допуснат до евротурнирите, но предвид някои обстоятелства и “доброжелатели” на клуба, то не се случи. Днес пристигна писмо от УЕФА, в което се казва, че ако ЦСКА се класира по спортен път, ще участва в евротурнирите. Друг е въпросът по какъв начин се стигна дотук, най-добре е да говори юристът, който се зае със случая. Тънките подробности едва ли вълнуват феновете, хората просто се радват, че този път правдата е на наша страна”, заяви Георгиев за предаването “Домът на футбола”.

“Как си обяснявам събитията е друг въпрос. По отношение на миналогодишното писмо от г-н Теодоридис, отговорът му беше заради друго запитване на БФС, да се направи изключение по чл. 12 (т. нар. „3-годишно правило за нови клубове” – б.р.). Ние бяхме наясно, че нямаме нищо общо с такова изключение. Показателното беше, че малко по-късно БФС ни издаде евролиценз”, добави още той.

“Дали делата в КАС са подтикнали УЕФА да постъпи така? При всички случаи е така, макар че фактите са си все същите и сега, с разликата, че вече е 2018 година. Хората сами могат да преценят кое как се е случило и защо. Явно този път УЕФА е решила да вземе правилното решение”, завърши Георгиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9058

1

Nikolay Uzunov

01.03 2018 в 13:21

Каква правда какви 5 лева бе драги Милко? Цяла България ви знае, че сте Литекс. Сами си признавате че сте Литекс и използвате чорбарското име заради маркетингов трик. що правите хората на луди