Режат наполовина заплатите в Левски

OFFNews 16 юни 2020 в 07:59 2974 1

Заплатите на футболистите в Левски ще бъдат намалени наполовина от новия сезон. Поне такава е идеята на новото ръководство в лицето на Наско Сираков и Константин Папазов, които държат съответно 51 и 35 процента от акциите на вековния клуб. По време на извънредното положение играчите се съгласиха на орязване на възнагражденията, но това беше временна мярка, докато сега се очертава като постоянна.

Пред Левски стоят куп неотложни плащания, а пари няма. В същото време даренията от фенове секват и не е ясно как ще бъде доигран сезона. Шефовете на "Герена" ще се опитат да разтрогнат с някои от чужденците, които не искат да си намалят заплатите поне с 35 процента. Реална изглежда възможността Константин Папазов да продаде своя дял от акциите.

"Нито за момент не гледам на тези акции като на собствени акции или лична облага. Ще го повтарям винаги, за да може хората да повярват. Левски не е създаден, за да оцелява, а да успява. Как бих се разделил с акциите, които притежавам? Срещу финанси, които ще влязат в касата на клуба. Цената на акциите е тази, която е на номинал на тази акция. С колкото и процента ще се разделя, ще бъде със съгласието на Наско Сираков.

Номиналът на тези акции е 30 милиона 699 хиляди е целия пакет. Това е 35% или около 10 милиона и 700 хиляди. Няма да се спекулира, акциите са на номинал. Този, който ще купи акции, ще участва в бъдещите бюджети и това ще бъде неговата отговорност към Левски.

Силно се надявам, че Левски ще избегне фалит. Наско Сираков има авторитет, аз също. Умеем да предоговаряме, но Левски има задължения, които трябва да покриваме. Ние защитаваме най-голямата марка в България. Няма как да се справим с текущите задължения. Футболисти, треньори, хора в клуба направиха компромис със заплатите си. Веднъж като ги намалиха, втори път като чакат да си ги получат търпеливо", коментира Папазов пред БНР.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови