Реал Мадрид отново е безкомпромисен в Шампионска лига

Василен Петров 03 ноември 2022 в 10:33 682 0

Реал Мадрид срещу Селтик

Снимка GettyImages

"Белия балет" продължава уверено към следващата фаза на турнира.

Реал Мадрид категорично затвърди първата си позиция във финалното класиране на група "F" в Шампионска лига. 

Действащият европейски шампион на клубно ниво сътвори истинско шоу на "Сантяго Бернабеу", надигравайки тима на Селтик с 5:1. 

Футболистите на Карло Анчелоти очевидно бяха недоволни след изненадващата грешна стъпка в Ла Лига, където Белия балет направи 1:1 със Жирона. По коренно различен начин протекоха събитията в "турнира на богатите", тъй като изходът от срещата бе ясен още след първото полувреме.

Лука Модрич изведе напред Реал след успешно реализирана дузпа в 6-ата минута, а Родриго удвои преднината в 21-ата минута отново след изпълнение на наказателен удар. Главният съдия на двубоя Стефани Фрапар продължи да отсъжда дузпи с лекота, от което обаче Йосип Юранович не се възползва, за да намали изоставането на гостуващия отбор. 

През втората част мадридчани не намалиха оборотите и до 61-ата минута водеха с 4:0 след голове на Марко Асенсио и Винисиус Жуниор. Шотландците бяха преодолни за пети път в 71-ата минута чрез попадение на Федерико Валверде. 

Селтик все пак съумя да реализира почетно попадение в 84-ата, когато Жоао Фелипе бе точен.

В крайното подреждане Реал събра актив от 13 точки, за да остане на върха, с една повече от подгласника РБ Лайпциг. Шахтьор Донецк пък зае третата позиция и се отправя към плейофната фаза на Лига Европа, докато Селтик официално отпадна от европейските клубни надпревари. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови