Рòден национал попадна в престижна класация за млади таланти

OFFNews 10 октомври 2018 в 13:07 2706 0

Халфът на националния ни отбор и датския шампион Мидтиланд Божидар Краев получи признание от едно от най-авторитетните футболни издания в света "World soccer".

Българинът попадна в рубриката "Скаут на таланти", което е доста рядък случай за роден играч.

"Изключителен дрибльор и много креативен играч, той знае как да намери пътя към мрежата, както показват двата му гола при победата с 2:1 над Словения в Лигата на нациите.

Шампион на Дания с Мидтиланд, той е бивш играч на Левски, а преди това е карал проби в Манчестър Сити и Ювентус", се пише в описанието на Краев.

Халфът намира място до румънската сензация Денис Ман, лидерът при голмайсторите в Серия А Кшищоф Пионтек, гамбийския нападател на Аталанта Муса Бароу, лявото крило на Буркина Фасо и Аякс Хасан Банде, новото попълнение на Марсилия Неманя Радонич, чешкият талант от Фиорентина Мартин Грайчиар и босненската надежда на Залцбург Смаил Превляк.

Това не е първото признание за Краев. В началото на април тази година юношата на Левски бе и сред номинираните за престижната награда "Golden Boy" на италианското издание "Тутоспорт", която традиционно се връчва на най-добрия млад играч за годината.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews