Петър Жеков за Милко Георгиев: Беше много нахално дете

OFFNews 02 март 2018 в 11:29 5074 0

Снимка sportal.bg

Най-големият голмайстор в историята на Първа лига Петър Жеков направи любопитно изказване по адрес на административния директор на ЦСКА Милко Георгиев. Носителят на "Златната обувка" на Европа за 1969 година призна, че се чуди как Георгиев е станал шеф на "Българска армия".

"Не мога да разбера как този Милко Георгиев е някакъв шеф в отбора, та даже се изказва. Когато аз играех в ЦСКА генерал Георгиев го водеше на стадиона и понякога ми сядаше на мястото.

Колко бой е изял този Милко! Редовно го хващах за ухото и му прасках един вътрешен шут отзад да се маха. Що шамари и шутове е изял, а беше много нахално дете. Сега чак ми е смешно, че се изказва за УЕФА", каза Жеката пред "Меридиан Мач".

Освен за Георгиев, Жеков говори и за решението на УЕФА да допусне ЦСКА до участие в евротурнирите още от новия сезон.
"Всичко си дойде на мястото. Няма как Дунав, които са някакви мухи, да играят в Европа за наша сметка. Това просто не беше честно. Мисля, че Гриша Ганчев си е платил и уредил всичко. Той няма да чака на никого да му свърши работата. Сега на ход са футболистите, които ако са трезвомислещи, ще изядат тревата, за да играят в Европа. Какво да кажа за Левски? Това ще им е най-скъпото трето място в историята. Нека да помислят върху това", казва още легендата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови