Пената: Ганчев и Инджов могат да започнат "Армията" още утре

OFFNews Последна промяна на 06 април 2020 в 09:18 818 0

Легендарният бивш играч и треньор на ЦСКА Димитър Пенев разкри, че шефовете на клуба Гриша Ганчев и Юлиан Инджов са готови още утре да започнат строеж на нов стадион на мястото на "Българска армия", стига да получат нужните разрешения. Пената говори и по други теми като кризата с коронавируса, намаляването на заплатите в клубовете и бъдещето на първенството.

"Има какво да се прави. Гледам ретро материали по телевизията и чета вестници. И вие се обърнахте към старите истории, но това е нормално. Трудно е да пробиеш като няма никакви събития. В сегашното време трябва да се разровим в гардеробите. Като няма футбол, баскетбол или гимнастика, ще търсим в библиотеката да прочетем нещо. И по телевизията пускат разни истории. Даже сега ме хващате да гледам за първите стъпки на Юрген Клоп в Ливърпул. Има ретро мачове от английското първенство.

Много звезди може да ги видиш в действие. Иначе излизам и навън, възползвам се от сутрешните часове. Виждам се с някои колеги в движение, после на балкона пуша по някоя цигара да видя кои работят и кои не. Все пак хората не могат да стоят по цял ден затворени. Някои трябва да отидат на работа, други се нуждаят от един километър разходка. Пък и футболистите как да бягат в къщите си? Какво да правят, да ги престроят, че да си направят място ли? Трябва да се излезе, но не бива да се събираме на групи. За мен мерките на правителството са много точни. Не сме свикнали на такива дълги паузи в нормалния живот. И все пак нека спазваме разпоредбите и дано излезем с една крачка пред другите държави от тази ситуация.

Бях на "Армията", когато мина комисията, изготвяща оценката (б.р. - 32,3 млн лв. за "Армията" и Панчарево). Сериозни хора бяха. Доста проблеми имаше. Наблюдаваха, записваха - течове, едикакво си. Но това е нормално, през стадиона са минали много поколения вече. Тази проверка си беше централна - назначена от спортното министерство, от общината. Всички бяха единодушни в това, което видяха. Нормално е да се започне нов стадион. Има нужда от обновяване. Най-добре си знаят г-н Ганчев и неговият партньор г-н Инджов. На 50% да им се разреши, малко аванс да им се даде, и още утре ще го започнат стадиона, те са готови. Всички трябва да искаме да се строи нещо ново. Няма значение дали сме от ЦСКА, Левски или Славия. Всички сме единодушни, че са ни необходими модерни стадиони. Трябва да се помага на футбола.

Това си е решение на ръководството. Те си преценяват и знаят най-добре сметките, отношенията, разноските. Лошото е, че загубените пари в тези месеци няма да си ги върнем после и на 50%, след като един от най-големите занаяти в света - футболът, не се практикува. Хубавото за ЦСКА е, че си има невероятни спонсори в лицето на Ганчев и Инджов. В момента можеш само да чакаш. Трябва да се научим да чакаме.

Абе, ние нека първо видим кой ще е президент на БФС. Защо не се говори по тази тема? Няма решение нито за конгрес, нито нищо. Кой ще е начело, кой ще сформира комисии - нямаме истински, точен отговор. Мишо Касабов години наред е бил начело на международния отдел, но сега напрежението е при него - той трябва да отговаря като първи. Да не говорим, че от страна на ФИФА и УЕФА виждаме само междинни решения. Един път отлагат, втори път, май и те не знаят какво да правят. Има по-важни въпроси за решаване, отколкото първенството ни", казва Пената пред "Тема Спорт".

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !