Пелето съди шефовете на Левски

ОFFNews 26 септември 2017 в 15:35 2312 0

Снимка Спортал

В Левски стигнаха и до съд след обвиненията кой какво е откраднал от школата на стадион "Раковски". Директорът там Станислав Ангелов - Пелето обеща на извънреден брифинг да заведе дело срещу шефовете на Герена.

"За мен специално не е приятна темата, както и за много хора и деца. Поканих ви тук, за да изясним няколко неща около декларацията, с която ПФК Левски излезе миналата седмица. Не знам кой точно я е писал и какво се цели с нея, но ще предприема съдебни действия", убеден е Ангелов.

"Вече съм провел разговори с адвокати и ще заведа дело за клевета, за да видим кой е крадецът. Делото ще е срещу ръководството на Левски, срещу този, който е позволил тази декларация да излезе на бял свят. Ако спечеля, пък ще даря всичко за децата", категоричен е Пелето.

Доскорошният шеф на школата на Левски на стадион "Раковски" Станислав Ангелов разясни казуса около разразилия се скандал с таксите на децата.

"Спряхме да ги отчитаме на ПФК Левски поради факта, че от май месец е спряно покриването на разходите по наема, който дължим по договор към МВР, както и за необходимите консумативи. Всичко това е в порядъка на 4-5 хиляди лева.

Ако тези неща не се плащат, децата са пред угрозата да останат без място за тренировки. През юли месец аз сам предприех действия да спрем таксите към Левски, за да заплатим въпросните наеми и консумативи. Ние не сме откраднали от тези такси, напротив!

Използваме ги, за да можем да задържим позициите на школата и евентуално да я спасим под някаква форма. Договорът ни с МВР не е за целия комплекс, а само за няколко терена и съблекални.

Този скандал не знам защо се създава и сега ще рефлектира негативно върху тях. Тези деца са на всеки мач на Левски, обичат клуба и го подкрепят. Малки левскари, каквито ги възпитаваме тук", заяви още Ангелов.

"Таксата е 40 лева на дете. В школата на "Раковски" имаме 300 деца, но 60-70 % от тях плащат. Винаги има закъснели, винаги има забравили, има и такива, които са в неравностойно положение и не плащат такси.

С въпросните събрани пари покрихме наемите. В същото време треньорите бяха извикани на "Герена" и им бе забранено да стъпват на "Раковски". Човек от ръководството им е казал: "Нас тези деца не ни интересуват!" Чест им прави на тях, истински мъже, отказаха се от заплатите си, но не си оставиха децата.

На "Герена" нямат интерес към развитието на децата, а те са основата на нашето общество. Не е нормално да си гониш личните интереси за сметка на децата", каза още Пелето.

"На месец са нужни между 10 и 12 хиляди лева за издръжката на школата. Преди четири години, когато дойдох, имаше 80 деца. Сега са 300 и всяка година резултатите на школата са по-добри от предната. Откакто аз съм тук са вложени 600 хиляди и труд зад над милион лева.

Родители помагат, хора, близки до клуба. Когато виждат, че се трудиш, се отзовават и помагат. Някой обаче явно иска да си спести тези пари. За мен точно това е проблемът - че някой иска тази школа да я няма. Още в самото начало, когато в Левски бяха Иво Тонев и Гонзо, водих преговори и разговори с тях да направим нещо за школата тук, да развиваме паралено талантите и на двете места ", допълни още Ангелов

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови