Павел Колев отрече информациите за предстояща смяна на собствеността в Левски

OFFNews 30 април 2020 в 15:21 2525 0

Изпълнителният директор на ПФК Левски Павел Колев отрече появилите се информации в някои медии, че клубът е в напреднали преговори за смяна на собствеността си.

Пред сайта на "сините" Колев посочи, че тази информация "категорично не отговаря на истината".

Ето и целия текст на изявлението на Колев:

"Левскари,
Медийната информация от днес за водени и напреднали преговори за смяна на собствеността в "ПФК Левски" категорично не отговаря на истината.

Изпълнителният директор на клуба не е давал изявления в този смисъл, а е съобщил, че в клуба се работи за позитивно развитие на ситуацията след края извънредното положение. Надяваме се всички да сте здрави и очаквайте да бъдете информирани официално от нас, когато има реални новини.

Павел Колев,
Изпълнителен директор на ПФК "Левски"


Междувременно клубът публикува годишния си финансов отчет за 2019 година. Според документите, които могат да бъдат открити на сайта www.levski.bg, клубът има акционерен капитал в размер на 30 669 974 лева, разпределен в толкова на брой акции от по 1 лев. Печалба за 2019 година е 1,963 милиона лева.

Нетните активи на клуба обаче са отрицателни: -8,347 милиона лева. От Левски обаче са уверени, че клубът може да функционира нормално чрез финансова подкрепа от основните акционери, се посочва още в отчета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови