Новият треньор на Меси е започнал кариерата си от плажния футбол

OFFNews 14 януари 2020 в 15:04 1626 0

Новият треньор на Барселона Кике Сетиен идва от Бетис и не е познато име на широката публика, но за сметка на това е доста интересна личност.

61-годишният специалист стартира кариерата си на футболист като играч по плажен футбол и стига до националния отбор на Испания.

През 2005-2006 година той е помощник треньор на Русия по плажен футбол и помага за развитието на този необичаен за страната спорт. В Русия той има възможност да доразвие хобито си - шахмата. Треньорът даже се е изправял на дъската срещу световните шампиони Анатоли Карпов и Гари Каспаров на демонстративни събития.

Като треньор той има седем мача срещу Барселона, от които е спечелил само един, а останалите са загуби. Въпросният успех е от сезон 2018/19 г. - единственото домакинско поражение на каталунците в първенството под ръководството на Ернесто Валверде.

В Сантандер той е известен с прякора си Маестрото, тъй като се превръща в идол на местните фенове заради кариерата си на футболист в рамките на цели 12 сезона и после като треньор на тима, с който влиза в Ла Лига през 2002 г.

Дебютът на Сетиен начело на Барселона е в неделя, 19 януари, когато каталунците приемат Гранада.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови