Моуриньо се извини на Ерик Дайър за ранната смяна

OFFNews 27 ноември 2019 в 11:07 1834 0

Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо се извини на халфа на "шпорите" Ерик Дайър за ранната смяна по време на срещата от Шампионска лига с Олимпиакос.

Специалния замени футболиста още през първото полувреме, когато гърците стигнаха до шокиращ аванс от две попадения след само 19 минути игра.

В крайна сметка обаче промяната подейства силно положително и лондончани обърнаха гостите, за да постигнат победа с 4:2. Срещата бе ръководена българска съдийска тройка, начело с Георги Кабаков. Родният рефер ръководи и предишния мач на Моуриньо в Европа, когато Манчестър Юнайтед загуби от Валенсия преди около година.

"Най-трудният момент от мача не бе, когато ни вкараха първите два гола, а когато трябваше да извърша ранна смяна още в първото полувреме. Това накара играча да се почувства неприятно, но не само него. И аз се почувствах така.

"Важното е обаче в такъв случай играчът да разбере нещата. За мой късмет Ерик е много интелигентно момче и разбра, че аз го направих за отбора. Нямах никакви претенции за неговото представяне, просто отборът трябваше да смени стила и за това го смених.

Губехме с 0:2 и ситуацията бе много тежка. И усетих, че един позиционен полузащитник би ни бил достатъчен. Мислех, че ни трябва още един креативен играч на терена, какъвто е Ериксен, който да може да играе с Али.

Извинявам се на Ерик за ранната смяна, но той знае, че го направих за отбора, а не, за да го нараня. Мисля, че и феновете разбраха това.

Относно самия мач, нещата потръгнаха много зле, но завършиха доста добре. Радващо е, че успяхме да обърнем резултата и да стигнем до успеха в срещата", каза Моуриньо.

Победата осигури на Тотнъм класиране за 1/8-финалите в турнира на богатите. "Шпорите" ще завършат на второ място в Група В зад лидера Байерн Мюнхен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови