Меси с разтежение на бедрен мускул, но няма да пропусне Ел Класико

OFFNews 03 февруари 2019 в 11:02 1839 0

Контузията на живата легенда на Барселона Лионел Меси след драматичното равенство срещу Валенсия (2:2) не е сериозна. В средата на второто полувреме нападателят получи удар в дясното бедро и поиска медицинска помощ. Той беше извън терена за няколко минути, но се върна и доигра мача, въпреки че видимо изпитваше дискомфорт.

"Още не знам какво точно е състоянието на Меси. Мисля, че става дума за разтежение на бедрен мускул, но не е нещо сериозно. Повече яснота ще имаме след допълнителните прегледи утре. Ако Лео беше поискал да го сменя, щях да го направя, но той реши да продължи", каза треньорът на Барселона Ернесто Валверде.

Испанските медии са единодушни, че Меси ще бъде на линия още в сряда, когато Барселона посреща Реал Мадрид в първи полуфинал от турнира за Купата на Испания. Реваншът пък ще се играе на 27 февруари на "Сантиаго Бернабеу".

Иначе първото попадение на аржентинеца снощи бе от дузпа. Реализирайки 11-метровия наказателен удар, аржентинският техничар се превърна в третия футболист след Уго Санчес и Кристиано Роналдо с 50 или повече вкарани дузпи в Ла Лига.

Интересната статистика продължава с това, че Меси има гол или асистенция във всеки от последните си 16 мача в Ла Лига, има общо 29 попадения от началото на сезона в 27 изиграни мача, разписа се в 9 поредни двубоя, а освен това е бил точен 6 пъти с удари извън наказателното поле - повече от всеки друг футболист първенствата от топ 5 в Европа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови