Мъри Стоилов: Футболът е изкуство, а не чалготека

OFFNews Последна промяна на 22 декември 2019 в 13:16 1181 0

Бившият треньор на Левски Станимир Стоилов за последно бе треньор на националния отбор на Казахстан. От началото на годината той си почива и отхвърли няколко оферти, въпреки че бе спряган за няколко клуба. Специалистът призна, че вече е готов за ново предизвикателство.

"Имам някакви предложения, но на този етап няма нещо, което да ме удовлетворява. Починах достатъчно. Вече съм готов за работа, презаредил съм батериите. Бях изморен най-вече психически след седем години работа с много напрежение.

Много пътувания, далечни дестинации, изключително трудни мачове в Европа. Естествено от другата страна са успехите, които ти дават криле да продължиш", заяви Стоилов пред xnews.bg.

Той отказа да коментира скандалите в БФС и оставката на Борислав Михйлов тази есен.

"Тази тема не ми е приятна, а и не мога да кажа нищо. Българският футбол има много проблеми, но първо трябва да се създават бази, терени и цялостна инфраструктура.

Да има силно развит детско-юношески футбол, както преди е било, и след това да говорим за националния отбор и класирания. Футболните клубове са частни, те сами си избират развитието.

БФС могат да дават напътствия, да съветват и дават екипировки и топки за децата. Някои хора в нашата действителност си мислят, че футболът е чалготека – който дава парите, той поръчва музиката. Само че футболът не е чалготека, а изкуство – честна и почтена игра, измислена за джентълмени, за да радва хората", каза още Мъри Стоилов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови