"Марадона от Добринище" носи победа на Септември в Русе

OFFNews 30 октомври 2017 в 19:18 1600 0

Бившият капитан на ЦСКА Борис Галчев, популярен с прозвището "Марадона от Добринище", донесе победата на Септември над Дунав в Русе с 1:0 в двубой от 14-ия кръг на Първа лига.

Лидерът на тима от Красна поляна донесе трети пореден успех за Септември, след като се разписа в даденото от рефера Станислав Ставров продължение на първата част. С победата в Русе Септември събра 16 точки в актива си и се изравни на деветата позиция със Славия.

Дунав пък остава предпоследен с 10 точки на сметката си. Единствено Витоша (Бистрица) е зад миналогодишния хит в шампионата, който през настоящия сезон изпитва сериозни трудности и освободи треньора си Веселин Великов. На негово място днес беше назначен с договор за три години Малин Орачев.

"Трудно беше, имаше вятър. Трябваше обаче да победим в този мач. Спокойно ще дишаме до следващия. Прекрасен подарък за моя рожден ден, който е утре. Преди мача казах на съотборниците ми, че искам да победим заради рождения ми ден.

Вкарах, така се случи, но по принцип обичам да подавам. Можех да направя и 2:0 при втора ситуация. Само вътрешния слагам и е вътре.

Продължаваме напред. Дано по-младите момчета в отбора поиграят един ден на стадиона на Септември. Ние не сме лош отбор", направи пък поредното си емблематично изказване героят за Септември Галчев.

В последния мач от кръг Локомотив (Пловдив) победи Етър с 2:0. Срещата се оказа и последна за Войн Войнов начело на състава от парк "Лаута". След последния съдийски сигнал легендата на Левски обяви, че повече няма да води "смърфовете". Головете реализираха Димо Бакалов и Димитър Велковски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков