Лудогорец устиска 0:0 в Женева

Димитър Андреев 16 февруари 2024 в 00:12 835 0

Лудогорец

Снимка Официален сайт на Лудогорец

Всичко ще се реши на стадиона в Разград

Шампионът Лудогорец постигна равенство 0:0 при гостуването си на швейцарския Сервет в първи мач от 1/16-финалите на турнира Лига на конференциите.

Двубоят на "Стад дю Женев" премина под диктовката на домакините, които обаче стигнаха само до едно истинско голове положение и не успяха да пратят топката във вратата тима от Разград.

Срещата започна малко по-добре за българския шампион, който в първия четвърт час имаше леко игрово предимство. В 11-ата минута защитникът Франсиско Гомес-Сон можеше да открие резултата в полза на "орлите" с параболичен удар от ъгъла на наказателното поле, но вратарят на Сервет Жереми Фрик изби в корнер с една ръка.

Последваха минути на надмощие на Сервет и в големи период от остатъка от първото полувреме играта се водеше в и около наказателното поле на Лудогорец. Българският тим обаче не изглеждаше притеснен от активното поведение на съперника си и положенията пред вратаря Серджо Падт макар да бяха доста, не носеха никаква реална заплаха.

Сервет продължи да играе по-добре и в началото на второто полувреме. В 56-ата минута Падт трябваше да спаси удар на Бендегуз Бола от малък ъгъл. Малко след това Мирослав Стефанович бе близо до това да откри резултата, но далечният му удар мина малко встрани от вратата.

В 75-ата минута резервата Алекси Антунеш направи добър пробив през средата на терена, но ударът му от границата на наказателното поле бе слаб и не затрудни Серджо Падт.

Седем минути по-късно Сервет пропусна най-добрия си шанс за гол. След разбъркване пред вратата на Лудогорец Алекси Антунеш се озова срещу опразнената врата, без около него да има играч на Лудогорец. Антунеш обаче не успя да вкара гол, тъй като изстрелът му бе блокиран от съотборника му Енцо Кривели, който в случая се оказа последен защитник в отбраната на българския тим.

Лудогорец също имаше добра възможност да стигне до победата в 86-ата минута, но от чиста позиция защитникът Аслак Фон Витри стреля високо над вратата на Фрик.

Реваншът е след седмица на "Хювефарма Арена" в Разград.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!