Левски - Славия е финалът за Купата на България

OFFNews 25 април 2018 в 20:19 4389 0

Левски - Славия е финалът за Купата на България. Двубоят е на 9 май в София, а победителят ще добие право на участие в турнира Лига Европа.

До този сблъсък се стигна, след като Славия отстрани Ботев, а Левски се справи с ЦСКА след 2:0 в първия мач и 2:2 на реванша.

Реваншът започна отлично за "сините", които откриха още в шестата минута, след като Жорди Гомес се разписа. В 28-ата минута Левски остана с човек по-малко, след като Хали Тиам беше изгонен с директен червен картон за грубо и безсмислено нарушение срещу голмайстора на ЦСКА Фернандо Каранга.

Бразилецът, който загуби майка си ден преди мача, беше принудително заменен със съмнения за сериозна травма.

Резултатът се запази до края на полувремето, а след почивката червените стигнаха до изравнителен гол чрез Хеан Бланко, който се възползва от грешка на вратаря на Левски Божидар Митрев, който изпусна топката. Четири минути по-късно Рафаел Енрике изведе ЦСКА напред, но реферът Николай Йорданов отмени попадението заради съмнение за засада, каквато по-скоро нямаше.

В 64-ата минута обаче "сините" отново излязоха напред чрез Серджиу Буш, който беше добре изведен в наказателното поле от Паулиньо.

До края ЦСКА успя да стигне едва до изравнителен гол след нова грешка на Митрев, който отново изпусна топката и Роланд Алберг свърши по-лесната част.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови