Славия чака Левски или ЦСКА на финала за Купата

OFFNews 24 април 2018 в 20:34 2703 0

Снимка sportal.bg

Отборът на Славия е първият финалист в турнира за Купата на България, след като победи Ботев Пловдив с 1:0 в реванша на националния стадион.

Първият мач в Пловдив завърши с успех 2:1 на Ботев, но благодарение на гола на чужд терен продължава напред и чака своя съперник, който ще бъде определен утре след изиграването на реванша между Левски и ЦСКА.

Първите 45 минути преминаха равностойно, а след почивката столичани натиснаха много сериозно своя съперник. В 64-ата минута "белите" стигнаха до дузпа, след като Пламен Димов фаулира Ивайло Димитров. Именно той се нагърби с изпълнението на наказателния удар и откри резултата.

В оставащите минути пловдивчани потърсиха изравнителен гол и стигна до него в 77-ата минута чрез Стивън Петков, но той беше отменен поради засада.

Повторенията обаче показаха, че засада е нямало и Петков е в чиста позиция.

Най-спорният момент в двубоя обаче дойде в 84-та минута, когато централният защитник на Славия Стефан Велков ритна в наказателното поле при игра без топка Жоао Пауло, но главният рефер Станислав Ставров даде знак играта да продължи и показа жълт картон на Йордан Минев за оспорване на решението му.

В оставащите минути не се игра много футбол, като "белите" бавеха играта. В крайна сметка Славия спечели и се класира за първи финал от 2011 година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови