Италианският клуб Аталанта ще подготвя наши треньори

OFFNews Последна промяна на 17 януари 2019 в 11:41 1277 0

Елитният италиански клуб Аталанта организира втори семинар в България, на който ще подготвя наши треньори за най-новите тенденции и практики във футбола.

Събитието ще се проведе на 1 и 2 февруари 2019 г. в хотел "Hotel Western Premier" в София. Представител на Аталанта у нас и съорганизатор на семинара е DKB Sport Group. Представители на клуба от Бергамо ще изнесат лекции за тренировъчния процес в академията им. Темата ще бъде треньорските практики за децата между 8 и 14 години (l’Attività di Base del Settore Giovanile).

Лектори ще бъдат Стефано Бонакорсо, който е основен координатор на процесите в клуба за тази възрастова група и Лука Силвани, който е главен скаут за базисните компоненти на играчите, както и координатор в сектор юноши в Аталанта. С опита и понанията си, Силвани е отговорен за началната селекция и подбор на деца и юноши.

Школата на Аталанта е една от най-проспериращите в момента на Апенините. Отборът спечели редовния сезон на Кампеонато Примавера 1 през 2017 г., а нападателят Муса Бароу стана голмайстор на шампионата и вече е основна част от първия състав на тима от Бергамо. От клуба са тръгнали футболисти като Роберто Донадони, Кристиан Виери, Филипо Индзаги и много други.

Семинарът на Аталанта е второ събитие, организирано от клуба от Серия "А" у нас. През есента на миналата година в София се проведе семинар на тема "Скаутинг и видео анализ", след който един от участниците в него - Ивелин Цеков бе избран за скаут на Аталанта за България. Малко по-късно бе проведен и практически семинар в Бергамо, в който участниците се запознаха на място с работата на академията на Аталанта.

DKB Sport Group е компания, която прилага собствени методи на работа, базирани на последните тенденции в организацията и управлението на спортни кариери. Миналата седмица тя организира кастинг за футболисти в България, които могат да бъдат реализирани в чужбина, на който присъства Кристиано Джарета, бивш спортен директор на Новара, Удинезе и Асколи.

Екипът на DKB Sport Group се състои от професионалисти с голям опит и знания, придобити в дългосрочна комуникация с различни чуждестранни клубове. Въз основа на установените контакти предлага много възможности както за млади, така и за опитни играчи.

Компанията насърчава, консултиране и предлага управление на професионални футболисти, организиране на футболни изпитания за млади играчи, общо управление на спортната кариера, организиране на международни футболни турнири, спортни събития, автографски сесии и лекции от спортни знаменитости, лагери за подбор на играчи от определена възрастова група, индивидуално обучение на млади играчи от квалифицирани треньори. DKB Sport Group работи с партньори в Италия, Германия, Русия и други страни.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови