Гонсало Игуаин окачи бутонките по много емоционален начин

Василен Петров 18 октомври 2022 в 17:02 860 0

Гонсало Игуаин

Снимка Getty images

Голмайсторът се оттегля от професионалния футбол на 34-годишна възраст след два сезона в МЛС.

Бившият национал на Аржентина Гонсало Игуаин прекрати професионалната си кариера след отпадането на отбора му Интер Маями от плейофната фаза на американската Мейджър лийг сокър. 

34-годишният централен нападател, който е записал 75 мача с националната фланелка, и неговите съотборници отстъпиха пред Ню Йорк Сити с 0:3. 

Гонсало вече бе обявил плановете си за оттегляне преди един месец, но въпреки това не сдържа сълзите си, докато напускаше игрището. По време на своята знаменита кариера той носи екипите на грандове като Реал Мадрид, Наполи, Ювентус, Челси. 

"Чувствам, че това, което обичам най-много като работа, приключи. Това бе половината ми живот, моята кариера, 17 и половина години", коментира аржентинецът. Той обмисля да се занимава с различните проблеми, свързани с психичното здраве на хората. 

"В съзнанието ми изникнаха спомени от цялата ми кариера - това, което съм преживял и работил. Затова сега напускам много щастлив, защото съм дал всичко от себе си. Мечтата приключи, но започва нов живот", добави Гонсало, цитиран от агенция "ДПА".

Шесткратният шампион в испанското първенство Ла Лига и трикратен носител на Скудетото в италианската Серия А премина в американския състав през септември 2020 година. За целия си престой той успя да се разпише 29 пъти в 67 срещи.

"Гонсало напуска по начина, по който трябва - с всички голове, които е реализирал и с щастието, с което играеше. Начинът, по който се отнесе към съотборниците си и помогаше на тима е точно този, който очаквах. Мисля, че може да бъде изключително горд", сподели бившият легендарният защитник на Манчестър Юнайтед и настоящ селекционер на Интер Маями Фил Невил. 

"Аз лично се гордея, че бях негов треньор. Мисля, че и клубът се гордее, че го имаше в редиците си. Напуска в добър момент, помогна ни много да стигнем до плейофите и сега може да се наслаждава на следващия етап. Желаем му всичко най-добро, а той винаги ще бъде добре дошъл при нас", заключи Невил. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови