Челси осъществи най-скъпия трансфер на вратар в историята

OFFNews 09 август 2018 в 11:37 2578 0

Снимка Instagram: Kepa Arrizabalaga

Челси обяви привличането на най-скъпия вратар в историята Кепа Арисабалага, който се присъедини към лондончани от испанския Атлетик Билбао.

Както е известно, вчера баските официално обявиха, че е активирана клаузата за откупуване на стража, която е на стойност 80 милиона евро.

23-годишният испански национал подобри доскорошния "пресен" рекорд на Алисон, преминал от Рома в Ливърпул за 62.5 милиона евро без бонусите.

Кепа подписа договор за 7 години с Челси, като той бе желан от Реал Мадрид още миналата година, но трансферът така и не се осъществи заради високата цена, която искаха от Билбао.

Сега присъединяването му в редиците на лондончани е факт, като основната причина е преминаването на Тибо Куртоа в Реал Мадрид. Челси и "белия балет" постигнаха споразумение за стража, който трябва да премине медицински прегледи преди трансферът му да бъде финализиран.

Договорът на белгиеца с европейския шампион е до 30 юни 2024 година. Официалното представяне на Куртоа ще се състои в четвъртък (9 август) от 14 часа на стадион "Сантяго Бернабеу".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!