Ботев и Берое с последен шанс да хванат влака

OFFNews 06 март 2017 в 09:44 1693 0

Ботев и  Берое излизат в класиката, наречена Битката за Тракия, далеч от най-добрите си години. Пловдивчани  са без ясен спонсор и бъдеще, докато старозагорци са в сериозна игрова криза и събират сериозно неодобрение сред феновете.

Мачът започва от 17,30 часа в Коматево. Двубоят е последен шанс и за двата отбора да запазят шансове за класиране в топ 6, а евентуално равенство ще бъде самоубийствено. Берое няма загуба при последните си 3 гостувания в Коматево - 2 побледи и равенство.

Треньорът на гостите Ферарио Спасов трябва да намери достоен заместник на наказания капитан Иво Иванов. Ако е възстановен, Георги Динков ще си партнира с Асен Георгиев. В противен случай в игра ще се появи Пламен Тенев или Венцислав Василев, а отдясно ще се включи Атанас Зехиров.

Изтърпелият наказанието си японец Кохей Като ще заеме мястото си в средата на терена до Мартин Райнов. Пред тях ще е ганаецът Жуниор Мапуку. Десен външен халф ще е Борислав Цонев, а ляв Антон Карачанаков.

Две промени в разширения състав  бе принуден да направи треньорът на Ботев Николай Киров. От 18-те за срещата срещу старозагорци поради наказание отпада Меледже Омнибес, а здравословен проблем вади от сметките Омар Косоко.  На мястото на двамата в състава попаднаха двама от младоците в тима – Радослав Апостолов и Петър Чалъков.

По всяка вероятност във втори пореден мач Крум Стоянов ще е титуляр за домакините. Серкан Юсеин или Фелипе Бризола пък ще заменят Меледже в стартовия състав.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови