Борба в Италия за подписа на Валери Божинов

OFFNews 12 февруари 2020 в 15:54 2972 0

Точно когато се смяташе, че нападателят Валери Божинов ще се присъедини към отбора от италианската Серия С Катаня, се е появил друг отбор, който иска футболиста.

Популярният италианския журналист Джанлука ди Марцио разкри, че Пескара също има интерес. Божигол е бил резервен вариант за атаката като предпочитаният такъв бе Алесандро Матри.

Самият Матри обаче бави отговора си към Пескара, което е накарало президентът Даниеле Себастиани да възобнови разговорите с Божинов.

Днес би трябвало Валери да пристигне в Италия, а босът се надява да го убеди да пренебрегне договорката с Катаня и да премине в Пескара.

Предимството на неговия отбор е фактът, че клубът е част от Серия Б и се бори за позиция в плейофите за място в елита. Освен това там нападателят може да се събере с бившия си съотборник в Ювентус Никола Легроталие, който в момента е треньор на тима.

Самият Божинов призна, че се е подвоумил, но в крайна сметка е спазил обещанието си и е стигнал до устна договорка с ръководството на Катаня.

"Отивам в Катаня. Разбрал съм се Криситано Лукарели. Истина е, че вчера Пескара демонстрира голямо желание да ме има в състава си, говорих с президента, а финансовата оферта беше близо два пъти по-висока. Не хванах сутринта самолета, тъй като имах нужда на преценя изцяло ситуацията.

Дадох дума на Лукарели, който ми беше идол докато вкарваше гол след гол в Серия А. Вече не съм на 20 години, имам две деца и е хубаво, като кажеш нещо, да си държиш на думата. Катаня е отбор, който заслужава по-добро място от това, което има в момента.

Искам да помогна с моя опит на младите и на клуба, за да се опита да се завърне в Серия Б. Наясно съм, че ще ме трябват няколко седмици, за да съм в оптимална форма, но вярвам напълно на Лукарели, че ще си помогнем взаимно", коментира Божинов пред колегите от Спортал.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови