Боби Михайлов ще развива женския футбол

OFFNews 17 май 2017 в 12:37 3242 1

Българският футболен съюз си поставя за цел да увеличи двойно броя на жените, практикуващи футбол, до 2020 г.

Президентът на БФС и член на Изпълнителния комитет на УЕФА Борислав Михайлов обяви тази важна точка от стратегията на федерацията в деня, в който стартира кампанията на УЕФА Together #WePlayStrong в подкрепа на женския футбол.

Кампанията ще върви в цяла Европа и е подкрепена от паневропейско изследване за ролята на футболната игра върху увереността на жените и особено на момичетата в тийнейджърска възраст.

“За Българския футболен съюз е много важно поне да стартира процес, който да дава повече възможности на момичетата от всички възрасти да играят футбол”, сподели президентът Борислав Михайлов.

В България кампанията на УЕФА ще бъде върви заедно с българския слоган “Хайде да ритаме!”, който обединява всички Grassroots-активности на федерацията.

“България е домакин на финалите на Европейското първенство за девойки до 17 г. през 2019 г. В новия стратегически план на БФС за развитието на футбола, който се изготвя в момента, се предвижда да дадем тласък на женския клон от играта и по-специално да приобщим колкото се може повече момичета към футболната страст.

Това е важно, както заради популярността на нашия спорт като цяло, така и заради социалния ефект, който футболът упражнява върху психическото и физическото здраве на хората”, подчерта още Михайлов. “Играйте футбол за удоволствие и, най-вече, за да сте здрави”, завърши президентът на БФС и призова: “Хайде да ритаме!”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14355

1

neverland

17.05 2017 в 13:14

Хехе, ще развивал женския футбол :)
Явно го тресе кризата на средната възраст и му се лупкат млади девойки...колко удобно, вместо той да ходи в бордея, бордея идва при него:)
 
X

Подкастът на OFFNews