Баражът за Евро 2020 между България и Унгария е под въпрос заради коронавируса

OFFNews 01 март 2020 в 11:09 1875 0

Плейофът за европейското първенство тази година между България и Унгария е под въпрос. Мачът трябва да се играе на 26 март на националния стадион "Васил Левски", но заради коронавируса има вероятност всички баражи да бъдат отложени, пише "novsport".

Във вторник УЕФА ще проведе годишния си конгрес в Холандия и тогава ще бъде проведена спешна среща с представителите на всички 55 членки на централата.

Основният въпрос е бъдещето на евротурнирите и Евро 2020 в условията на опасната зараза. Ще бъде засегната и темата с плейофите за класиране на Европейското, а един от тях е именно мачът България - Унгария.

Президентът на УЕФА Александър Чеферин пристига днес в Амстердам и ще има няколко срещи с представителите на страните членки преди конгреса.

За момента управата на европейския футбол не дава индикации, че планира отлагане на елиминационните фази на евротурнирите или провеждането на Евро 2020, което ще се играе на територията на 12 държави.

Решението обаче ще бъде взето от всички членки на УЕФА, а официалната позиция ще стане ясна в рамките на следващите 48 часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови