Байерн и Борусия загряха за ШЛ с убедителни победи

OFFNews 04 март 2017 в 19:37 2207 0

Байерн Мюнхен победи Кьолн с 3:0 в мач от 23-ия кръг на Бундеслигата. Гостите от Мюнхен спечелиха с попадения на Хавиер Мартинес в 25-ата, Хуан Бернат в 48-ата и Франк Рибери в 90-ата минута. По този начин баварците се "бетонираха" на първото място с 56 точки, на 7 пред втория РБ Лайпциг. Възпитаниците на треньора Карло Анчелоти загряха за реванша на 1/8-финалите на Шампионска лига срещу Арсенал, който ще се играе във вторник в Лондон. В първата среща в Мюнхен баварците спечелиха с 5:1 и гледат уверено към 1/4-финалите.

Другият немски участник в Шампионската лига Борусия Дортмунд постигна респектираща победа с 6:2 над Байер Леверкузен на стадион "Сигнал Идуна Парк" и даде сериозна заявка за интересен реванш от 1/8-финалите на Шампионската лига срещу Бенфика след 0:1 в Лисабон. Дембеле откри за домакините още в 6-ата минута, а Обамеянг удвои в 27-ата. Фоланд успя да намали резултата в 48-ата минута.

В 69-ата минута Обамеянг отново увеличи преднината от два гола. "Аспирините" успяха да отвърнат със само още един гол чрез Вендел в 74-ата минута. След това Борусия нокаутира противника си с голове на Пулишич в 77-ата и Шюрле в 85-ата минута. В продължението и Герейро отбеляза за Дортмунд за крайния резултат.

Феновете на Хофенхайм също бяха свидетели на голово шоу, след като любимият им тим победи Инголщат с 5:2. По този начин Хофе продължава да бъде на 4-ото място с актив от 41 точки, на 2 точки от Борусия Дортмунд.

Волфсбург завърши 1:1 като гост на Майнц 05. Това беше дебют за новия наставник Андрис Йонкер, който през седмицата замени Валериен Исмаел. Марио Гомес даде надежда на гостите с гол в 20-ата минута, но само четири по-късно Джон Кордоба възстанови равенството, което се задържа по този начин до края на мача.

Отборът на Вердер Бремен извоюва важна победа в битката за оцеляване с 2:0 над последния Дармщат на стадион "Везерщадион". Макс Крузе отбеляза и двата гола за успеха - в 75-ата и от дузпа в 90-ата минута.

В последния мач за днес Борусия (Мьонхенгладбах) спечели с 4:2 домакинството си на Шалке 04. През първото полувреме точни за двата отбора бяха Фабиан Джонсън в 28-ата и Набил Бенталеб в 38-ата минута от дузпа. През второто полувреме Джонсън, Венд и Рафаел направиха резултата 4:1, а в края на мача Леон Горетцка отбеляза за гостите и оформи крайния резултат. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови