Асоциацията на английските футболисти възропта срещу намаляването на заплатите

OFFNews Последна промяна на 03 април 2020 в 11:18 1195 0

Снимка Facebook: PFA

Заради кризата с коронавируса редица клубове прибягнаха до намаляване на заплатите на своите играчи и персонал. Някои от тях доброволно се решиха на тази стъпка, докато други бяха принудени от ръководствата на своите отбори.

Асоциацията на професионалните футболисти в Англия излезе с изявление, в което донякъде изненадващо призова клубовете да не предприемат подобна мярка.

"Наясно сме с обществените настроения, че играчите трябва да плащат заплатите на останалите служители. Въпреки това обаче, нашата позиция е, че в бизнеса, ако клубовете могат да си позволят да плащат заплатите на играчите и служителите, то те трябва да го направят", пишат от организацията.

Финансите на почти всички клубове на Острова са поставени под сериозен натиск поради факта, че в момента футбол не се играе и реални приходи липсват.

В последните дни в Англия бе проведена анкета, в която 92% от взелите участие смятат, че футболистите трябва да намалят заплатите си по време на кризата с коронавируса, за да могат останалите да получават своите възнаграждения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови