В Солун разкриват полева клиника, страната очаква трета вълна на COVID-19 след Коледа

OFFNews 23 ноември 2020 в 12:59 1430 0

Временна полева клиника ще разположи гръцкият генерален щаб в двора на 424-а многопрофилна военна болница в Солун, съобщи АНА-МПА. Решението за разгръщането на походната болница е на цивилното и на военното командване. В клиниката ще има 50 легла за лечение и рентгенова лаборатория, която е необходима за диагностика на белите дробове, предаде БТА.

Ситуацията в болницата в Солун е драматична, тъй като броят на пациентите нараства ежедневно. Отделенията за интензивно лечение са почти пълни, като властите работят само с две частни болници в Солун поради пренаселеността на отделенията за интензивно лечение в частните болници в града.

Междувременно президентът на Асоциацията на лекарите в Атина и Пирея Матина Пагони прогнозира, че Гърция ще се изправи пред трета вълна на коронавирусната пандемия след коледните празници, предаде електронното издание на в. "Екатимерини". Пагони заяви, че вероятно третата вълна ще бъде по-лоша от втората, цитира думите й Радио "Скай".

"Работим с много случаи на заразени и повече от 3000 хоспитализирани, а броят на интубираните пациенти и починалите непрекъснато расте", каза Пагони.

„Третата вълна ще дойде след Коледа и е вероятно да бъде още по-трудна, а ние все още спорим защо хората не трябва да празнуват Бъдни вечер заедно“, каза тя

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!