Ройтерс: Великобритания зае първо място в черната статистика в Европа

OFFNews 05 май 2020 в 13:40 2757 0

Снимка Pixabay

Броят на жертвите на новия коронавирус във Великобритания официално надмина този в Италия. Така Обединеното кралство стана най-засегнатата от пандемията страна в Европа, що се отнася до броя починали.

Към днешна дата свързаните с COVID-19 смъртни случаи във Великобритания са над 32 000, съобщава Ройтерс.

Според агенцията тази мрачна цифра може да доведе до още политически натиск над премиера Борис Джонсън поради факта, че правителството му закъсня с налагане на ограничения срещу пандемията в сравнение с други европейски страни.

Броят на жертвите нарасна с хиляди, след като през изтеклата седмица Националният статистически офис добави над 7000 допълнителни жертви към досега преброените. Новите цифри са от Англия и Уелс и са на починали хора извън болници, в чиито смъртни актове като обстоятелство е вписана коронавирусната инфекция. Досега официалната статистика броеше само жертвите, починали в болнични заведения.

Тази цифра е само една от възможните според метода на броене, но в същото време е ясен знак, че Великобритания може би е най-засегнатата от пандемията държава в Европа, добавя Ройтерс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови