Меркел: Развитите страни са най-виновни за промените на климата

OFFNews 01 ноември 2021 в 22:15 1462 2

Страните с развита индустрия основно са виновни за изменението на климата. Парижкото споразумение може да бъде изпълнено, ако се коригират съществуващите цели и се осигурят технически единни мерки на международно ниво.

Това заяви германският и.д. канцлер Ангела Меркел по време на 26-ата сесия на Конференцията на страните по Рамковата конвенция на ООН за изменението на климата (COP26) в шотландския град Глазгоу, цитирана от БГНЕС.

"Знаем, че страните с развита индустрия имат специална отговорност. Разбира се, това важи и за Федерална република Германия. Ето защо отново затегнахме нашите климатични цели. Искаме да намалим 65% от нашите емисии до 2030 г. в сравнение с 1990 г., и до 2045 г. да постигнем неутралитет", добави канцлерът.

Сред важните международни цели в областта на климата Меркел посочи опазването на световните горски масиви.

Тя допълни, че отправя „ясен призив за данък върху CO2“, който вече съществува в ЕС, „въвежда се в Китай и трябва да се въведе и в други държави по света“, за да „доведе нашата индустрия и икономика до най-доброто по пътя към климатична неутралност."

В сесията участват представители на около 200 държави, включително световни лидери, експерти и активисти. Срещата на световните лидери се провежда на 1-2 ноември. По време на срещата на върха се планира приемане на редица документи за намаляване на емисиите на парникови газове и постигане на въглероден неутралитет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1580

1

Bace7

01.11 2021 в 23:38

Цялата тази истерия с климата е схема, чрез която се въвеждат "нови правила" на играта, които естествено могат да спазват само тия, които ги пробутват на останалите. А останалите ще са "не екологични", "не зелени", "неотговарящи на условията". Т.нар. "зелена сделка" е брутален идиотизъм, а ЕК е доказано некомпетентно сборище на алчни, от никого неизбирани, самоназначили се бюрократи, вкарващи ЕС от криза в криза.
 
X

Да помогнем на украинските деца!