Льо Пен: Турция шантажира ЕС

OFFNews 17 март 2016 в 11:46 2646 1

Льо Пен
Марин Льо Пен

Според лидера на френската партия „Национален фронт“ Марин Льо Пен действията на Турция по отношение на ЕС във връзка с миграционната криза са шантаж, предаде ТАСС.
„Действията на Турция са шантаж по отношение на ЕС и неговите страни членки. ЕС дотолкова е отслабил контрола над своите граници, че това се отразява в условията на Турция, която иска 6 милиарда евро за решението на въпроса с мигрантите, а също така и пълна либерализация при издаването на визи за нейни граждани и ускоряване на процеса за приемането ѝ в ЕС“, заяви Льо Пен.

Говорейки за миграционната криза тя подчерта, че в момента на територията на ЕС има „1.5 милион мигранти, а по-нататък броят им ще достигне до три милиона“.
Според нея ЕС „трябва да прехваща корабите с мигранти и да ги връща обратно, без да им дава прием на европейска територия". Според нея е реална възможността да се създадат лагери извън границите на ЕС за мигрантите „в това число и в Сирия“.

"Разбира се, ако Европа продължава да води война срещу Сирия, това ще бъде невъзможно“, заяви тя. „Политиката спрямо Сирия бе погрешна и президентът на Франция Франсоа Оланд, явно променя отношението си, макар и твърде късно“, каза Льо Пен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!