Европейският съд отхвърли жалбата на Словакия и Унгария срещу мигрантските квоти

OFFNews Последна промяна на 06 септември 2017 в 11:39 2733 4

Европейският съд отхвърли жалбата на Словакия и Унгария срещу мигрантските квоти

Съдът на ЕС отхвърли жалбата на Словакия и Унгария срещу мигрантските квоти и потвърди правото на Брюксел да изисква от страните членки да приемат бежанци, съобщава БНТ.

Оплакванията от Будапеща и Братислава имаха незначителни шансове, след като главният адвокат Ив Бот в Люксембург вече изказа мнение в полза на участие в солидарното разпределение на бежанците сред страните от Общността. Обикновено съдиите следват препоръките на техния експерт.

В основата на спора е решение на министрите на вътрешните работи на ЕС от септември 2015 г., съгласно което до 120 000 бежанци трябва да бъдат разпределени в други страни от ЕС, за да бъде облекчена ситуацията в Италия и Гърция. Решението за въвеждане на квотната система срещна неодобрението на Унгария, Словакия, Румъния и Чешката република. Предвидено бе Унгария да приеме 1294 бежанци, а Словакия – 902.

Унгарският министър-председател Виктор Орбан заплаши със сериозен отговор, в случай че съдът се произнесе срещу страната. От гледна точка на генералния адвокат споразумението „допринася ефективно" за това Гърция и Италия да успеят да се справят с последиците от бежанската криза.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8000

4

Tanito

06.09 2017 в 16:04

По добре е да се разпределят навсякъде по равно. Така ще пръскат семето и вярата си навсякъде. Ще създават клетки, анклави,минарета. По същата логика трябва да се преразпределят и финансите. Който има повече да даде на тея дето имат по малко. Те тогава ще сме на кяр. Като се замисля и други неща има за преразпределяне.

25765

1

Victimized

06.09 2017 в 11:55

ФАШИСТИ !!!! Къде в присъединителните договори за членство в ЕС е упоменато това нещо с квотите и санкциите?
Какъв е тоя съд и въз основа на кое точно законодателство отсъжда ??? Усещам , че много скоро само ние начело с леля Меркел послушковците Бибитко и Цвъки, ще сме последните идиоти от източна Европа в този само разрушаващ се съюз.....