Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

ЕС не иска да дава пари за оградата по границата между България и Турция

OFFNews 26 януари 2023 в 23:51 2849 6

Оградата по границата

Снимка МВР - пресцентър

Оградата по границата ни с Турция през септември 2021

Еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон отхвърли искането за допълнително изграждане на ограда по границата между България и Турция. Тя каза това преди началото на провелия се днес Съвет "Правосъдие и вътрешни работи" в Стокхолм, съобщава БНР.

По време на визитата си у нас австрийския канцлер Карл Нехамер заяви, че страната му ще подкрепи пред Европейската комисия България, за да получим 2 млрд. евро за засилване на охраната на границата ни.

"В бюджета на Европейския съюз не са предвидени средства за това. Ако харчим пари за стени и огради, няма да ни останат за други неща" - отговори обаче днес Илва Йохансон.

Същевременно "Политико" отбелязва, че председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен също е против финансирането на оградата.

Фон дер Лайен, която може би ще се кандидатира за още един мандат през 2024 г., е наясно, че финансирането на гранични огради може да ѝ коства подкрепата на левоцентристите и зелените в Европарламента, пише "Политико".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-970

5

Не ни трябва ограда, противопехотните мини ще свършат по- добра работа.

22548

4

dolivo

27.01 2023 в 08:58

Дядя ви Боко и ряза лентите на оградата

Като алумни на БКП още от бодигард на бай Тошо, разбира се , че на комунистически куфар наследници са фирмите поели субсидията

4738

3

Того

27.01 2023 в 05:41

Кои бяха основните крадци на парите за оградата? Това бяха патрЕотите и комунистите на др. Нинова. Изработването на горната част на оградата, тази с предпазните шипове, беше възложена, без конкурс, на една много близка на комунистите фирма, защото видите ли тя едиствена в България можела да изработи тази част от оградата.

1220

2

хr4

27.01 2023 в 00:26

Естествено, че ще са против. Те доматите не ги ядат с колците и много добре знаят, че проблема не е в оградата, а в ОПГ-което управлява България. С тая прогнила държава и пет огради да се направят, все тая. Да не говорим каква част от тия пари ще се открадне от същото това ОПГ. Апа ония Мунчо, Шенген сънува. Фатмак!

8053

1

DARTH VADER

27.01 2023 в 00:02

СЪДЕБЕН ИСК,КЪМ ТЕЗИ,КОИТО Я ПОСТРОИХА-БЯХА ЗАДРУЖНА КОАЛИЦИЯ

НАКАЗАТЕЛНО ПРЕСЛЕДВАНЕ ЗА ПОДКОПАВАНЕ СИГУРНОСТТА НА ДЪРЖАВАТА...

СЪВСЕМ СКОРО БЕШЕ,НЯМА НУЖДА ДА ПРИПОМНЯМ #КОЙ И #КАК БЯХА
В ОСНОВАТА НА ТАЗИ КРАЖБА
 
X

Подкастът на OFFNews