Бивш кмет в Лондон смъмри БСП за отношението й към ЛГБТ общността

Светослав Метанов 01 ноември 2021 в 16:11 6326 3

Общинската съветничка от Лондон и бивш кмет на район Енфийлд в столицата на Великобритания Сарай Каракуш изпрати гневно писмо до БСП заради липсата на официална позиция от страна на Столетницата след посегателството на офиса на ЛГБТ организация в София от крайни националисти, предвождани от Боян Расате (БНС-Еделвайс).

Лейбъристката е категорична, че партията на Корнелия Нинова е крайно време да започне да се държи като нормална европейска лява партия.

Ето и текста на писмото й до Позитано 20:

Уважаемо ръководство на БСП,

Разбирам, че настоящото ръководство на Българската социалистическа партия (БСП) (член на ПЕС) е допринесло много за нивото на хомофобията в България със своята позиция за правата на ЛГБТ общността и „джендър идеологията“, както и че БСП не подкрепя ЛГБТ прайда в София и че има масирана кампания срещу Истанбулската конвенция, също и че БСП е една от малкото партии в Европа, които нямат ЛГБТ платформа.

Като политическа партия вие имате задължение да работите за премахване на незаконната дискриминация, осигуряване на равенство и насърчаване на добрите отношения между всички групи в обществото.

Ето защо аз лично ви призовавам да предприемете спешни действия по този въпрос, за да спрете по-нататъшните атаки срещу ЛГБТ групи и да защитите правата на ЛГБТ общността.

Искрено ваша,

Сарай Каракуш, бивш кмет на район Енфийл в Лондон

Темата за отношението на БСП към ЛГБТ хората бе повдигната сред лейбъристите в британската столица след публикация в социалните мрежи на българина Нишан Джингозян, който от години се занимава с обществена дейност в Лондон и е в добри отношения с градоначалника на мегаполиса Садик Хан.

Самият Джингозян е член на ръководството на БСП-Лондон и е скандализиран от отношението на партията си към хората с различна сексуална ориентация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

3

Стефан

02.11 2021 в 12:17

Интересно какво ще стане, ако бившият кмет на Подуяне, започне да смъмря англия, и тая пикла в частност, задето още не са лезбийки.

1900

2

Алек

01.11 2021 в 18:13

"Като политическа партия вие имате задължение да работите за премахване на незаконната дискриминация, осигуряване на равенство и насърчаване на добрите отношения между всички групи в обществото."

Ми че БСП точно това правят! Борят се за РАВНИ права, не за повече права на ЛГБТИ-тата.

-1580

1

Bace7

01.11 2021 в 17:21

Извратеняците и техните подставени лица изквичаха мощно, като свинки по Коледа...