5-годишно дете от Израел е единственият оцелял от падналия в Италия лифт

OFFNews 24 май 2021 в 13:12 5928 0

Петгодишно момченце от Израел е единственият оцелял от падналата вчера кабинка от лифт в Северна Италия, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА. При инцидента загинаха 14 души. 

Пет от жертвите са израелски граждани - родителите, по-малкото братче, а също бабата и дядото на оцелялото дете, дошли дни по-рано да видят семейството, което живеело в Италия.

Трагедията се разигра по линията на кабинковия лифт от известния град Стреза на брега на езерото Лаго Маджоре до връх Мотароне, който се издига на близо 1500 м. Кабинката е паднала от височина около 20 м след скъсване на главното въже. В кабинката е имало 15 души. Вчера властите съобщиха, че са загинали 13 души, а две деца са откарани с медицински хеликоптер в болница в Торино.

Италианските власти са създали специална комисия за разследване на случилото се. Министърът на транспорта Енрико Джованини се очаква да пристигне днес на мястото.

Транспортното министерство съобщи, че според предварителна проверка на данните за безопасност и поддръжка на въжената линия цялата конструкция на лифта е била реновирана през август 2016 г., а през 2017 г. е била направен преглед на поддръжката. В края на миналата година са били проверени самите въжета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!