Пътуването с хеликоптер е било запазена марка на Коби Брайънт

OFFNews 27 януари 2020 в 08:58 5051 0

Пътуването с хеликоптер е било запазена марка на Коби Брайънт (1978 - 2020) през голяма част от кариерата му. Още през 2010 година списанието GQ публикува обширен текст за тази страст на лидера на ЛА Лейкърс.

Самият Кобе споделя, че за него пътуването с хеликоптер не е каприз, а жизнена необходимост. Заради множеството си контузии и износването на тялото, той не е можел да пътува по два часа със самолет при гостуванията на Лейкърс. Благодарение на хеликоптера той е пристигал от дома си в Ориндж Каунти до залата на Лейкърс "Стейпъл Сентър" свеж и готов за игра.

Контузиите, които са тормозели Брайънт през години са много - счупени пръсти, проблеми с колената, болки в гърба, хронична умора. Кобе и хеликоптерът са толкова свързани, че дори по-млади звезди като Стеф Къри се заканват, че ще започнат да го копират.

След края на кариерата на Кобе се разбира, че той не е собственик на хеликоптера, а го взема под наем. Той има и собствен, но по-малък - червен Robinson R44 Raven, като го сравнява с въздушно Ферари.

Справка в сайта Флайтрадар показва, че Кобе е ползвал хеликоптера като такси. В последните два дни преди смъртта му той е извършил осем полета, с продължителност между 8 и 23 минути.

Страстта му към летенето била толкова силна, че през 2012 година в Туитър потребител му пише, че най-вероятно ще загине в авиокатастрофа и се оказва пророк.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови