Усик: Поясите не ме интересуват, но парите от мача с Джошуа ще са за Украйна

Исках да остана и да браня родината си, но приятелите ме убедиха, че ще направя повече, ако се боксирам, вместо да стрелям, казва големият шампион

OFFNews 30 март 2022 в 12:17 2961 0

Снимка Getty Images/Архив

Носителят на поясите на WBA, WBO, IBF и IBO в свръхтежка категория в професионалния бокс Олександър Усик говори пред CNN за предстоящия реванш за титлите срещу британеца Антъни Джошуа.

В разговора той споделя, че е искал да остане в Украйна и да продължи да се сражава срещу руските окупатори, но приятелите му са го убедили, че на ринга той ще направи повече за Украйна, отколкото с автомат в ръка. Шампионът е категоричен и че изобщо не го интересуват титлите и боксовите пояси, но парите от двубоя срещу Джошуа ще отидат в подкрепа на страната му.

Ето и текста на целия разговор с Олександър Усик:

- Колко трудно беше решението да напуснете защитата на Украйна и да отидете на подготовка за битката за титлата с Джошуа?

- Исках да остана и да защитавам Украйна, но приятелите ми ме убедиха, че ще направя повече за Украйна, ако се боксирам, вместо да стрелям.

- Защо избрахте Чехия за подготовката си?

- Приятелите ми дойдоха тук, аз няма да остана тук дълго време. Ще тренирам там, където ще се боксирам.

- Поддържате ли връзка с колегите си боксьори, които останаха в Украйна?

- Разбира се. В постоянен контакт съм с Васил Ломаченко, Владимир и Виталий Кличко.

- Възможно ли ви е изобщо да се откъснете от събитията в Украйна и да се съсредоточите изцяло върху тренировките?

- Опитвам се да се съсредоточа основно върху тренировките си, почти не следя новините. Всички мои приятели, които защитават страната ни, ми казват да си изключа телефона и да тренирам. Те очакват от мен добро представяне на ринга. За Украйна.

- Колко е трудно?

- Трудно е, но молитвите ми към Бог ми помагат.

Усик с бойни другари от териториалната отбрана на Украйна.

- Имате ли някакви специални планове за парите, които ще спечелите за битката за титлата, например за подпомагане на Украйна?

- Със сигурност не се интересувам от нищо друго, нито от колани, нито от нещо друго, освен да помагам на Украйна. Ще дам най-доброто от себе си в тренировките и ще направя всичко по силите си, за да подкрепя хората си така, както те подкрепят мен. Украйна ще спечели.

- Какви са плановете Ви след битката?

- Със сигурност ще се върна в Украйна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови