Пулев излиза на първия си професионален мач в България

OFFNews 22 ноември 2016 в 09:25 2955 0

Пулев излиза на първия си професионален мач в България

Снимка БГНЕС, архив

На 3 декември Кубрат Пулев излиза на ринга в зала Арена „Армеец”. Това ще е първият му професионален мач в България, съобщава Нова тв. Тогава Кобрата ще има шанс да завоюва междуконтиненталната титла на Световната боксова асоциация (WBA) в тежка категория в двубой с "Нигерийския кошмар" Самюел Питър.

Същата вечер на ринга ще се качи и брат му Тервел, който ще направи своя професионален дебют.

„Чувствам се супер. Предполагам че съм готов за мача. Имам желание за победа”, каза Пулев.

Той тренира в Германия, тъй като у нас няма спаринг партньори. Освен това ги няма и приятелите му, които да го разсейват.

„Тренирам по два пъти на ден. На килограми съм добре. Сега съм 113, което е най-доброто тегло за тежка категория. Чувствам се най-добре така. Все пак за бокса най-важното е бързината”, обясни Кобрата.

Относно Самюел Питър той заяви, че е много добър боксьор, който е много опасен. „Смятам, че аз съм по-добър и ще го покажа на ринга в София. Тренираме върху защитата, тъй като той има много силен удар”, обясни боксьорът.

Той сподели, че организирането на този мач не е било лесно. „Но обещах и го правя за българската публика и тези, които не могат да дойдат на мой мач в чужбина”, каза Пулев.

Попитан ще дойде приятелката му Андреа в залата, за да гледа мача, той отговори, че това е нейно решение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови