Обясниха защо Украйна има повече боксови шампиони от Русия

OFFNews 25 декември 2018 в 18:46 4822 0

Олександър Усик

Руският боксьор Дмитрий Бивол обясни защо според него Украйна има повече шампиони в спорта от родината му. В момента представителите на Украйна Василий Ломаченко, Олександър Усик, Олександър Гвоздик и Артьом Далакян могат да се похвалят с шампионски пояси в различни категори и версии на професионалния бокс. Самият Бивол пък е носител на титлата в полутежката категория във версия WBA.

"И четиримата оставиха ярка следа в аматьорския бокс и станаха професионалисти с идеята да постигнат нещо значимо. Сред тях личат имената на двама олимпийски шампиони - Усик и Ломаченко, и един бронзов медалист - Гвоздик. Аматьорският и професионалният бокс са различни видове спорт. Ако си бил аматьор, то по-лесно ще се адаптираш към професионалния.

Обратното не може да се каже, защото е много по-различно. В аматьорския бокс нямаш време за планове и стратегия. В аматьорския бокс действаш по-емоционално и автоматично.

И четиримата украинци са отлично тренирани и много грамотно пренесоха наученото от аматьорския в професионалния бокс. Може да се каже, че годините сред аматьорите им помогнаха страшно много, но по принцип така и трябва да бъде", коментира Бивол.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!