Ники Йоргов преди SENSHI: Гответе се за фойерверки на 26-ти октомври

Ще съм непредвидим на ринга, категоричен е българският боец

OFFNews 18 октомври 2019 в 15:49 2049 0

Николай Йоргов е един от най-талантливите и обещаващи български бойци в сферата на бойните спортове. Сребърен медалист от Световното по карате киокушин на KWU за 2013 година, многократен републикански шампион, шампион на Япония, вицесветовен шампион по ръкопашен бой стил шинкеншобу, досега няма загуба на ринга на SENSHI.

На 26 октомври в зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта във Варна Йоргов ще се изправи срещу един от 100-те най-добри каратисти в света – японеца Джо Миахара. На арената на SENSHI Миахара и Йоргов ще се бият в категория до 80 кг в стил фул контакт карате, където са позволени удари в главата, с лакти, както и хвърляния. Готов ли е българският ас за тежката битка – вижте в интервюто с него:

Ники, на 26 октомври ще се качиш на ринга на SENSHI за 4-ти път. Разкажи ни как върви подготовката ти?
Подготовката върви по план. Успях да вляза бързо във форма, дори изиграх един предварителен мач на републиканското в Шумен преди по-малко от месец. Там изпробвах нов тип игра и експериментирах нови методи за водене на боя. Остават ми още няколко дни, в които да изостря максимално, това което градихме с треньора ми досега. Ще изляза готов, категорично. Подготвил съм и изненади, ще съм непредвидим на ринга.
На галата на 26-ти октомври във Варна ще се биеш срещу един от 100-те най-добри киокушин бойци в света.

Познаваш ли го, срещал ли си се с него преди?
Не съм се бил срещу него досега. Виждал съм го през 2014 година по време на турнир в Япония, но не успяхме да се срещнем отблизо на ринга. Аз самият очаквам да е много подготвен, защото японците са бойци и винаги са били. Преди броени дни даже е изиграл профи среща по правилата на WKFO kyokushin. Сериозен състезател е – с много турнири зад гърба си. Смятам, обаче, че имам повече опит в стил К-1 и ще се чувствам по-удобно на ринга. Очаквам зрелищна битка, от която вярвам, че мога да победя.

Каква е стратегията ти за този мач?
Стратегия имам и ще я видите на четвъртото издание на SENSHI. Сега няма да развалям изненадата. Достатъчно е да знаете, че фойерверки ще има. Много се радвам, че ще се бия на родна земя, защото публиката е най-големият мотиватор за победа.

Имаш ли ритуал, който изпълняваш преди двубой?
Представям си как побеждавам , визуализирам си победата с най-малки подробности. Преди двубой се стремя да съм спокоен, да не влагам големи емоции в странични деяния. Обичам да прекарвам време сам, със себе си, и да си спомням предишни турнири, да анализирам грешките си, за да не ги повтарям доколкото е възможно.

Ти си единственият боец, който е участвал във всички издания на галата от самото й начало. Какви са очакванията ти за SENSHI 4?
Очаквам много силна галавечер. Файт картата е подредена така, че слаб мач няма да има. Организацията, както видяхте до сега, е на много професионално ниво, така че на 26-ти предстои нещо грандиозно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови