Кобрата загрява за Кличко или Джошуа в София през април

OFFNEWS 22 декември 2016 в 20:24 7132 0

Кубрат Пулев ще има мач в София през април, обяви промоутърът на българина Кале Зауерланд.

Боксьорът изигра първия си професионален двубой пред родна публика на 3 декември срещу Самюъл Питър, а организаторите на събитието останаха изключително доволни от него и интереса, който предизвика.

Това е убедило германската фирма да организира още един сблъсък в България, който би бил и генералната репетиция на Пулев за мача му за световната титла.

В него софиянецът ще се изправи срещу победителя от срещата между Антъни Джошуа и Владимир Кличко. Двамата ще се срещнат на "Уембли" на 29 април за титлите във версия IBF и WBA, а победителят задължително ще трябва да се бие с българина.

"Говорили сме за мач на "Уембли", но по-вероятно е Кубрат да срещне друг опонент от топ ниво, защото неговото желание е да остане в най-добра форма. Надяваме се, че ще направим още едно събитие в България или София през април", заяви Кале Зауерланд пред "Нова".

"Правилата на IBF позволяват боят между Кличко и Джошуа да е за обединената титла на WBA и IBF, което е много добро за бокса като цяло. Но добрите новини за българския бокс и Кубрат Пулев са, че победителят от тази среща трябва да се бие с него в рамките на следващите 120 дни", сподели Зауерланд.

"И няма начин да заобиколят тези правила. Ако победителят избере да не се бие с него, ще трябва да се откаже от колана си. IBF е много стриктен в спазването на тези правила. Виждали сме го преди в случая с Владимир Кличко и Тайсън Фюри", завърши германецът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови