Кобрата спечели търга за мача с Уайт

OFFNews 25 май 2018 в 09:38 2153 0

Звездата ни в тежката категория на професионалния бокс Кубрат Пулев направи важно съобщение чрез профила си в социалната мрежа "Фейсбук".

Кобрата обяви, че е спечелил търга за организиране на елиминационен мач за статута на официален претендент за световната титла на Международната боксова федерация (IBF) срещу Дилиън Уайт, като победителят ще получи право да се бори за пояса срещу Антъни Джошуа, който е негов носител в момента.

"Честит 24-ти май на всички българи! Този светъл ден в историята на нашата родина е рождеството на българската просвета и винаги на 24-и май ние честваме силата на знанието, на българската писменост и култура. Изключително съм щастлив, че на тази дата постигнах тази победа. Това е добра новина и нова стъпка в кариерата ми", пише Пулев.

Подробностите ще се очаква да бъдат уточнени в кратки срокове, но се знае, че този двубой трябва да се проведе в 90-дневен срок.

Според журналиста от ESPN Дан Рафаел, цитиран от Спортал, всъщност нито "Зауерланд" - промоутърите на Пулев, нито Еди Хърн - мениджърът на Уайт - са спечелили търга.

Най-високата оферта, която е била приета, е била от компанията Epic Sports & Entertainment, които са заложили за двубоя 1 500 111 долара - почти двойно в сравнение с другите оферти. Очаква се в следващите дни да има още подробности по организацията на дългоочаквания дуел между Кобрата и Дилиън Уайт.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews