Джошуа бяга от мач с Кобрата

Ивайло Йолчев 03 януари 2017 в 17:04 3861 0

Мечтаният от мнозина фенове на бокса между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев се отдалечава. Това става ясно от думите на Eди Хърн. Той е промоутър на световния шампион в супертежка категория на IBF Антъни Джошуа (18-0, 18 с нокаут).

Еди обяви, че, ако британският боксьор победи легендарния украинец Владимир Кличко (64-4, 54 с нокаут), то неговата следваща цел ще бъде бой с един от притежателите на останалите титли в дивизията. В този случай Антъни Джошуа може да пожертва пояса си на IBF, който той спечели през 2016 година, съобщава Xsport.

"Ситуацията е много подобна на тази, в която титлата си загуби Тайсън Фюри. Невъзможно е да събереш всички пояси и в същото време да организираш само мачовете, които феновете искат", продължи промоутърът,

"От IBF бяха обявили, че, ако Джошуа победи Кличко, то трябва да се бие с Кубрат Пулев, а българинът е задължителен претендент. Но ние сме много заинтересовани да организираме мач с Уайлдър през лятото. Или с Джоузеф Паркър. Не ни се иска нещата да се развиват така, но, ако обстоятелствата ни принудят, Джошуа може да се откаже от пояса на Международната боксова федерация", обяви Еди Хърн.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови