Антъни Джошуа защити поясите си срещу Паркър

OFFNews 01 април 2018 в 07:31 3171 0

Британецът Антъни Джошуа победи новозебандеца Джоузеф Паркър с единодушно съдийско решение в обединителния боксов мач за четири от поясите в тежката категория на професионалния бокс, провел се тази нощ на стадион "Принсипалити" в Кардиф. След изиграването на 12-те рунда и тримата съдии дадоха победата на британеца - 119:109, 118:110 и 118:110.

Така 28-годишният Джошуа се справи с поредното предизвикателство в кариерата си, макар и да не успя за първи път в 21 срещи да нокаутира своя съперник.

Новозеландецът пък претърпя първа загуба след 24 успеха (18 с нокаут). Джошуа защити поясите си на Световната боксова асоциация (WBA), Международната боксова федерация (IBF) и Международната боксова организация (IBO), и също така отне трофея на 26-годишния Паркър във версията на Световната боксова организация (WBO).

Паркър излезе на ринга добре подготвен за боя и го изигра тактически правилно, но отстъпваше на опонента си в технически план и повечето от ударите му не достигаха Джошуа.

Така в момента Джошуа не притежава само един пояс в тежка категория - този на Световния боксов съвет (WBC), който се владее от американеца Дионтей Уайлдър - Бронзовия бомбардировач.

Мач помежду им е мечта за феновете, но Джошуа не бърза.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!