Работещите в България са по-креативни

12 септември 2013 в 15:54 2116 3

Форум
Форум "Кариера в България. Защо не?"

Как един млад човек може да намери работа в България, какви са трудностите, пред които ще трябва да се изправи, и верни ли са митовете за кариерното развитие у нас.

Това са само част от темите, които бяха обсъдени на шестото издание на форума „Кариера в България. Защо не?“.

Стотици хора посетиха форума, който се проведе в Интер Експо Център под патронажа на президента Росен Плевнелиев.

Част от тях споделиха, че са учили и работили в чужбина и са се върнали в България с надеждата да започнат кариерата си именно на родна почва.

Други пък обясниха, че се надяват да се запознаят с водещи фирми и да получат повече информация за начините за справяне с трудностите, с които се сблъскват.

Хубавото на това да работиш в България е, че тук можеш да започнеш да правиш нещо ново, нещо, което не е правено у нас до момента. Това заяви по време на семинарната програма директорът на „София тех парк“ Елица Панайотова.

Трябва да оценяваме положителните неща, които можем да извлечем от кариерното развитие в България. Човек навсякъде може да се сблъска с корупция, с лошо отношение, но ако си работлив и идеен, можеш да се справиш навсякъде, коментира Панайотова.

Не е истина, че чужди фирми инвестират в България, само защото им излиза евтино тук. По-скоро причината е в баланса между цена и качество, посочи бившият шеф на Агенцията за инвестиции Борислав Стефанов. Много инвеститори избират България и защото хората тук са по-креативни и мислят извън установените рамки, допълни той.

Една от основните пречки на българите е манталитетът, категорична е Зоя Паунова от „Астра Зенека“. Всичко е въпрос на гледна точка и човек може да открие хубавото във всяка ситуация, каза тя.

По време на форума присъстващите имаха възможността да се срещнат с представители на различни фирми, да създадат контакти и да се възползват от интересните предложения на изложителите.

В семинарната част участие взеха повече от 35 лектори, като паралелно с лекциите преминаваха и фирмените презентации.

 

Тази година освен фирмите и лекторите бяха представени и хора, които стоят зад интересни инициативи. Те представиха своите реализирани проекти в т. нар. "Алея на успелите". 

Организатори на „Кариера в България. Защо не?“ са сдружение „Тук-Там“ и фондация „Идентичност за България“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!