Морбили от Германия внесена в София

Последна промяна на 06 юли 2013 в 20:06 2833 11

Д-р  Ангел Кунчев. Снимка: БГНЕС
Д-р Ангел Кунчев. Снимка: БГНЕС

Възможна е епидемия от морбили в ромските квартали на София, обяви главният епидемиолог на държавата д-р Ангел Кунчев на семинар за ползите от ваксините и възможните нежелани реакции от тях.

Заразата е внесена в София от Германия от мъж от ромски произход, който е заразил децата си, жена си и един съсед. Причината е, че мъжът и децата му не са ваксинирани срещу заболяването, въпреки че тази ваксина е в задължителния календар. В Германия ваксината е препоръчителна.

Мъжът, пренесъл заразата, дори няма документи за самоличност.

Заразените по последна информация вече са 14. В момента се прави вторична имунизация в ромските квартали.

Морбили е едно от най-заразните заболявания и може да се предаде само при разминаване с болен човек, уточни Кунчев.

Той е притеснен от набиращите скорост антиваксинални движения, които стават все по-агресивни и си служат дори с откровени неистини за ваксините и последствията от тях.

Д-р Кунчев даде пример с последните два случая на починали деца, за които се винят задължителните ваксини. Детето в Симеоновград доказано вече е починало от кръвоизлив в мозъка, причинен от побой.

Бебето в Благоевград, което издъхна при поставянето на инжекцията, е имало доброкачествен тумор на сърцето и то е спряло вследствие на шока от убождането. Смъртта няма нищо общо с лекарството, което е инжектирано.

В Бургас пък била масова практика да се дават декларации на родилките декларации, че се отказват от задължителните след раждането ваксини срещу Хепатит В и срещу туберкулоза за бебето без да се обясняват на жените ползите и вредите.

Заради това в Бургас броят на майките, които отказват да ваксинират децата си, е двойно по-голям от средния за страната, коментира главният епидемиолог.  

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.07 2013 в 12:35

Проблемът в ромските гета са лошите битови условия, ниската здравна култура и липса на хигиена. Защо никой не говори за тези неща, които всъщност са причините за възникване на епидемии там. Липсата на ваксини няма нищо общо. Даже обратното - щяха да натоварят допълнително имунната им система и да има още по-висока смъртност от какво ли не.
Ваксините не са панацея, не знам защо ги обявявате за спасители на света.
Силна имунна система, добра здравна култура, здравословна храна, добра хигиена, но не и стерилност, са факторите за добро здраве. Ваксините са фактор за увеличаване на алергии и други заболявания, да не говорим, че съставът на почти всяка партида не отговаря на нормите, изолират се вещества, соли на тежки метали и други, които не трябва да присъстват там. Контролът е нисък, въпреки твърденията за обратното.
Просто бизнес, нищо лично.

07.07 2013 в 11:59

Аа бе ей расисти гадни докато дискриминирате ромите по този начин ще се разпоространяват и такива болести

07.07 2013 в 11:49

Ама ти сериозно ли ги говориш тези неща?!
Ето една сериозна научна статийка, че да прочетеш за връзката между увеличаването на броя поставяни ваксини и увеличаване на детската смъртност.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3170075/

07.07 2013 в 07:57

Отворко,само искам да ти кажа,че 40 години в България и житото и царевицата са хибриди.Можеш да продължаваш да си пишеш глупости колкото искаш.Това е положението:)

07.07 2013 в 07:52

принципно морбили, паротит и рубеола н е само е нежелателно, но и твърде опасно да се карат в детска а и в каквато и да е възраст. Да не говорим за туберкулоза и хепатит Б които са 100% ако не с летални то с фатални последици. Действително е голяма тъпотия да не ваксинираш децата си. След въвеждането на антибиотиците и ваксините детската смъртност е спаднала с пъти. За пример може да вземем и ромските гета, където отказа от ваксинация е най-масов. Безумно е модерни и интелигентни хора да се отказвато от ваксини. Не е редно да се прекалява и с конспиративните теории въпреки всичките си негативи, фарм. индустрия има и някои положителни страни.

07.07 2013 в 00:54

Ами събери протест с искане за забрана на лекарствата, изгаряне на лекарите на клади, и булдозерите да минат през болниците.
Колкото и да крещиш - нормалните хора не се интересуват от безумното ти средновековие. А за раздаване на медицински съвети ако не си лекар - изобщо казано се полага затвор, чувала ли си пък за тая работа?

06.07 2013 в 23:25

пак пусти агитации за отровните коклейли=ваксини на фарма мафията...! ЗАЩО ДА СЕ ВАКСИНИРАМ,КАТО ТРЯБВА ДА Я ИЗКАРАМ КАТО ДЕТЕ,ЗАЩОТО Е ПО-ЛЕКО И ТАКА НА 100% няма да я карам като възрастен, С ТЕХНИТЕ ВАКСИНИ САМО ВЛОШАВАТ НЕЩАТА,"ОТЛАГАТ" КАРАНЕТО+БУМ НА АВТОИМУННИ ЗАБОЛЯВАНИЯ,С КОИТО ДОЖИВОТ ИМ ПЪЛНИМ ГУШИТЕ НА АПТЕКИТЕ= ТОВА Е ЕДИНСТВЕНАТА ЦЕЛ !!!

06.07 2013 в 21:59

Аз пък викам, че трябва повече хора да не се ваксинират - толкоз прост народ ще измре... И без тва планетата е свръхнаселена. Естествен подбор един вид ;) Само ме е яд, че ще умират деца, поради тъпоумието на родителите си...

06.07 2013 в 21:20

Хайде да не предизвикваме поредната истерия, че може да пламне епидемия, а?!

"- Така като ви слушам, оставам с впечатлението, че има опасност от заразяване и на други хора?
- Вероятно ще се увеличи броят на заразените, но в никакъв случай няма да е масово. " - д-р Кунчев

"- Доц. Мангъров, има ли основание за тревога по отношение на заболеваемостта от варицела, летен грип и морбили във вашата болница?
- Има единични случаи на морбили, а варицела си има непрекъснато. От средата на май имахме около 4-5 случая с морбили тук, в нашата болница.
- Казвате, че заболеваемостта е в рамките на нормалното за сезона, така ли?
- В рамките на нормалното е за сезона, да. В момента дори имаме някакво затишие в отделението. Затова не бих казал, че нещата са толкова тревожни към днешна дата по отношение на заболеваемостта от варицела, морбили и летен грип." - д-р Мангъров
http://www.blitz.bg/article/34877

А относно починалите деца не е никаква изненада, че "оправдаха" ваксините. В първия случай с кръвоизлива, не е никаква тайна, че някои ваксини имат такъв страничен ефект. В САЩ масово вкарват в затвора родители на починали бебета след ваксини със същата диагноза, като обвиняват родителите, че са малтретирали децата, а виновникът всъщност е ваксината. Има достатъчно инфо по въпроса.
За другото дете - поставени са му 2 ваксини - пентаксим и веднага след нея синфлорикс. Детето е починало след втората инжекция. В листовката на едната си пише, че не трябва да се смесва с други лекарствени средства. Друг е въпросът, че трябва да бъдат съдени тези, които са разрешили да се ваксинира дете с такова заболяване, както и личната лекарка, първо защото е ваксинирала болно дете без да мисли и второ, защото е сложила 2-те ваксини наведнъж.
Още колко деца трябва да умрат, за да се мисли преди да се ваксинира на конвейер?!
И докога здравните ще манипулират общественото мнение като крият странични ефекти след ваксинация? И защо като са толкова "безвредни" ваксините, в другите страни има фондове за деца пострадали от ваксини? Ние да не живеем на друга планета?

06.07 2013 в 20:16

За и Против ваксините; Ва и Против ГМО-то... Хайде да не влизаме в този спор...